30. 10. 2024
Autor: Jakub Hrdina
Květákové střapáčky s rajčatovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si chutné a zdravé květákové střapáčky s domácí rajčatovou omáčkou! Tento jednoduchý recept je ideální pro každého, kdo chce ochutnat něco nového a zároveň dodržovat zdravý jídelníček. Květákové střapáčky jsou lehké, nadýchané a plné chuti, zatímco rajčatová omáčka dodává pokrmu bohatost a lehkou kyselost. Vyzkoušejte náš recept krok za krokem a připravte si perfektní oběd nebo večeři, která potěší celou rodinu. Klikněte a objevte, jak na to!

Suroviny

  • 1 středně velký květák
  • 2 šálky hladké mouky
  • 2 vejce
  • Sojová omáčka
  • Čerstvý koriandr
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej pro smažení
  • Pro rajčatovou omáčku:
  • 1 cibule, nakrájená na malé kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 400 g konzervovaných rajčat v kusech
  • 1 lžička cukru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvě nakrájená bazalka

Postup

  • Rozdělte květák na malé růžičky a vařte ve slané vodě do měkka, asi 5-7 minut. Následně květák scedíte a necháte vychladnout.
  • V míse smíchejte mouku, vejce, trochu sojové omáčky a koriandru. Dochutíte solí a pepřem.
  • Přidejte připravený květák do těsta a promíchejte, aby byl rovnoměrně pokrytý.
  • Ve velké pánvi rozehřejte dostatek oleje. Pomocí lžíce kladete směs do horkého oleje a smažte dozlatova z obou stran.
  • Pro přípravu rajčatové omáčky, na pánvi na mírném ohni osmažte cibuli a česnek do zlatova.
  • Přidejte konzervovaná rajčata, cukr a osolte a opepřete podle chuti. Vařte na mírném ohni asi 20 minut. Nakonec přidejte bazalku.
  • Hotové květákové střapáčky servírujte s teplou rajčatovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *