11. 3. 2025
Autor: Jakub Hrdina
Květákové steaky s česnekovou marinádou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte jedinečný recept ⁤na květákové steaky s česnekovou marinádou, který⁣ promění‍ květák ‍v chutnou a zdravou alternativu k⁤ masovým steakům. Tento recept ​je jednoduchý na přípravu, ale zároveň nabízí bohaté a ⁢pikantní‌ chutě díky marinádě z čerstvého česneku,‍ olivového oleje a bylinek. Květákové steaky jsou skvělou volbou pro vegetariány, vegany, ale⁢ zaujmou i masožravce. Připravte si zdravý a nízkokalorický oběd či večeři, který osvěží váš jídelníček a dodá ‍tělu důležité živiny. Vyzkoušejte tento neotřelý ‍recept a dejte​ květáku ‌šanci ukázat svou chuť v novém světle!

Suroviny

  • 1 ‌velký ‍květák
  • 4 stroužky česneku, nadrobno nasekané
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce ​citronové​ šťávy
  • 1 lžička ‍mleté papriky
  • 1/2 lžičky ​mletého‌ černého pepře
  • Sůl podle⁤ chuti
  • Čerstvé bylinky na ozdobu (např. petržel nebo koriandr)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem.
  2. Květák‌ omyjte a ​rozkrojte na „steaky“ o tloušťce přibližně 2 cm. Retízek nechte co nejvíce celý, aby kousky držely pohromadě.
  3. V ​malé misce​ smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, citronovou šťávu, papriku, sůl a​ černý pepř.
  4. Pomocí štětce naneste marinádu na obě strany květákových steaků a nechte krátce odpočinout, aby se chutě spojily.
  5. Pečte v předehřáté troubě 25-30 minut, nebo‌ dokud květák nezačne ​získávat zlatavou barvu a nebude měkký na​ skus.
  6. Před podáváním⁤ ozdobte čerstvými ⁤bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *