5. 12. 2024
Autor: Jakub Hrdina
Květákové řízky s bylinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Objavte recept na chutné květákové řízky s bylinkovou omáčkou! Jednoduchý a zdravý recept, který potěší každého milovníka zeleniny. Ideální volba pro vegetariánské obědy či večeře. Čtěte více o tom, jak připravit tyto křupavé řízky s osvěžující omáčkou plnou bylinek.

Suroviny

  • 1 středně velký květák
  • 2 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g strouhanky
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Rostlinný olej pro smažení

Na bylinkovou omáčku

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 svazek čerstvé petrželky
  • 1 svazek čerstvé bazalky
  • 1 česnekový stroužek
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Květák očistěte a rozdělte na menší růžičky. Přivedete vodu k varu, osolte ji a blanšírujte růžičky květáku po dobu 1-2 minuty. Poté květák vyjměte a nechte okapat.
  2. Připravte si tři misky – do první nasypejte mouku, do druhé rozšlehané vejce s trochou soli a pepře a do třetí strouhanku.
  3. Růžičky květáku obalte nejdříve v mouce, poté ponořte do vajíčka a nakonec obalte ve strouhance.
  4. Na pánvi rozehřejte dostatek oleje a smažte růžičky z obou stran dozlatova.
  5. Pro bylinkovou omáčku: Petrželku, bazalku a oloupaný česnek nakrájejte a smíchejte ve vhodné nádobě se smetanou, olivovým olejem, solí a pepřem. Vše rozmixujte ponorným mixérem na hladkou omáčku.
  6. Servírujte smažené květákové řízky s bylinkovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *