1. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Květákové maso se zapečenými brambory je lahodné a zdravé jídlo, které si zamilují všichni členové rodiny. Tento recept kombinuje křehký květák s bohatou omáčkou a vrstvou lahodných brambor, které se zapečou do dokonalého zlatavého zlatavého třpytu. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept doma a udělejte si radost svému podnebí.
Suroviny
- 1 menší květák
- 500 g brambor
- 400 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička sůl
- 1/2 lžičky pepř
- 100 ml smetany
- 100 g strouhaného sýra
- olej na pečení
Postup
- Nastrouhejte květák na jemno a vařte ho ve vroucí osolené vodě asi 5 minut. Poté sceďte.
- Očistěte a nastrouhejte brambory na plátky.
- Na pánvi osmažte na oleji na kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a mleté maso. Přidejte majoránku, sůl a pepř.
- Na vymazaný pekáč položte na střídačku cibuli se zapečeným masem, na to květák a nakonec brambory.
- Smíchejte smetanu se strouhaným sýrem a polejte jí zapečené brambory. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut.