31. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Květákové „kung pao“ tofu s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné vegetariánské jídlo – květákové „kung pao“ tofu s rýží. Tento recept nabízí dokonalou kombinaci křupavého květáku, jemného tofu a exotických asijských koření. Ochutnejte zdravou a vyváženou alternativu klasickému „kung pao“ kuřeti a dopřejte si skvělý chuťový zážitek!

Suroviny

  • 1 květák
  • 200 g tofu
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 1 paprička
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce oleje
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička cukru
  • vařená rýže na podávání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm tofu na drobné kousky.
  2. Přidejte na kostičky nakrájený květák, cibuli, česnek, zázvor, papričku a nakrájenou mrkev. Orestujte asi 10 minut.
  3. Přidejte sójovou omáčku, hořčici, ocet a cukr. Promíchejte a nechte povařit asi 5 minut.
  4. Smažte vše do změknutí.
  5. Smaženou směs podávejte s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *