Vyzkoušejte náš⁣ recept na lahodné květákové kung pao s ‌rýží, který⁣ vás ​rozhodně nadchne! Tato asijská pochoutka je plná chutí a dochucená šťavnatým květákem, ‍pikantní omáčkou a křupavými arašídy. Skvělá volba pro milovníky ⁣exotických pokrmů! Sledujte ‌náš jednoduchý‍ recept‌ a připravte⁢ si jídlo plné lahodného⁢ zážitku.

Suroviny

  • 1 středně velký květák
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička ‌kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červená paprika
  • 50g ⁣mandle
  • vařená rýže na přílohu

Postup

  1. Na začátku si připravíme⁣ květák, který rozdělíme na menší růžičky.
  2. V misce smícháme sójovou omáčku, ​hořčici, med a kukuřičný škrob.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme nasekaný česnek.
  4. Přidáme květák a restujeme ho do měkka.
  5. Poté⁢ přidáme nakrájenou papriku ⁢a mandle.
  6. Zalijeme‍ směsí z omáčky ‌a necháme provařit zhruba 5 minut.
  7. Servírujeme s ⁤vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *