Vyzkoušejte náš recept na lahodné květákové kung pao s rýží, který vás rozhodně nadchne! Tato asijská pochoutka je plná chutí a dochucená šťavnatým květákem, pikantní omáčkou a křupavými arašídy. Skvělá volba pro milovníky exotických pokrmů! Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si jídlo plné lahodného zážitku.
Suroviny
- 1 středně velký květák
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce medu
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 2 lžíce oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 červená paprika
- 50g mandle
- vařená rýže na přílohu
Postup
- Na začátku si připravíme květák, který rozdělíme na menší růžičky.
- V misce smícháme sójovou omáčku, hořčici, med a kukuřičný škrob.
- Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme nasekaný česnek.
- Přidáme květák a restujeme ho do měkka.
- Poté přidáme nakrájenou papriku a mandle.
- Zalijeme směsí z omáčky a necháme provařit zhruba 5 minut.
- Servírujeme s vařenou rýží.