13. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Květákové křupky s hummusem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné květákové křupky s hummusem, které jsou skvělou alternativou k tradičním chipsům. Tato zdravá a chutná kombinace je ideální jako svačina nebo party občerstvení. Nechte se inspirovat a užijte si křupavý zážitek plný lahodných chutí!

Suroviny:

  • 1 menší květák
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 150g cizrny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citrón
  • 2 lžíce tahini pasty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravíme květákové křupky. Květák rozdělíme na menší růžičky a smícháme je s olivovým olejem, solí a pepřem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20-25 minut, dokud nejsou křupavé.
  2. Mezitím si připravíme hummus. V mixéru smícháme cizrnu, prolisovaný česnek, šťávu z citrónu, tahini pastu, olivový olej, sůl a pepř. Mixujeme dohladka a případně dochutíme.
  3. Servírujeme květákové křupky s hummusem a můžeme posypat čerstvou petrželí nebo chilli papričkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *