25. 1. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Květákové „křupavé kousky“ s hummusem
zdroj: Recepty 24/7

Květákové „křupavé kousky“ s hummusem – zdravý a chutný recept plný vlákniny a bílkovin. Skvělá alternativa k tradičnímu občerstvení s vysokým obsahem tuku. Vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný pokrm, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše tělo.

Suroviny

  • 1 menší květák
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky česneku v prášku
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 200g hummusu

Postup

  1. Prohřejte troubu na 200°C a připravte plech vyložený pečicím papírem.
  2. Květák rozkrojte na menší růžičky a dejte do mísy.
  3. Přidejte olivový olej, mletou papriku, sůl, česnek v prášku a černý pepř. Dobře promíchejte, aby byl květák pořádně obalen kořením.
  4. Rozložte květák na plech a pečte 20-25 minut, dokud není krásně zlatě hnědý a křupavý.
  5. Smažený květák podávejte s hummusem jako dip. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *