18. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Květákové „křupavé“ kousky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na květákové „křupavé“ kousky, které jsou zaručeně neodolatelné! Lehce křupavá textura a bohatá chuť květáku zaručí, že si je zamilujete – a navíc jsou zdravější alternativou k obvyklým smaženým pochoutkám. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si je dnes večer!

Suroviny

  • 1 menší hlava květáku
  • 1 vejce
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 1/4 šálku strouhaného sýra
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře

Postup

  1. Ohřejte troubu na 200°C.
  2. Nasekejte květák na menší růžičky.
  3. Vložte květák do hrnce s vařící osolenou vodou a vařte 5 minut.
  4. Proceděte květák a vymačkejte nadbytečnou vodu.
  5. V míse smíchejte květák, vejce, strouhanku, sýr, sůl a pepř.
  6. Na plech vyložený pečicím papírem vytvarujte malé kousky z květákové směsi.
  7. Pečte v troubě asi 20-25 minut, dokud nejsou křupavé a zlatavé.
  8. Podávejte s omáčkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *