22. 1. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Květákové kousky s pestem z bazalky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte květákové kousky s lahodným pestem z bazalky jako skvělou alternativu k tradičním smaženým pokrmům. Tato zdravá a chutná kombinace bude určitě oslavou vašeho jídelníčku. Sledujte jednoduchý recept a připravte si domácí jídlo plné vitamínů a minerálů. Vaše chuťové buňky budou nadšené!

Suroviny:

  • 1 menší květák
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 šálku para ořechů
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na začátek si připravte květák a nakrájejte ho na menší kousky.
  2. Předehřejte troubu na 180 stupňů C a dejte květák péct na plech asi na 20-25 minut, dokud není měkký. Po upečení nechte květák vychladnout.
  3. Mezitím si připravte pesto. V mixéru smíchejte čerstvou bazalku, olivový olej, stroužky česneku, para ořechy, sůl a pepř. Mixujte, dokud nezískáte hladkou konzistenci.
  4. Když je květák vychlazený, smíchejte ho s pestem z bazalky a nechte chvíli odležet, aby se chutě spojily.
  5. Servírujte květákové kousky s pestem z bazalky jako chutnou a zdravou svačinu nebo přílohu k jídlu. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *