22. 1. 2025
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte květákové kousky s lahodným pestem z bazalky jako skvělou alternativu k tradičním smaženým pokrmům. Tato zdravá a chutná kombinace bude určitě oslavou vašeho jídelníčku. Sledujte jednoduchý recept a připravte si domácí jídlo plné vitamínů a minerálů. Vaše chuťové buňky budou nadšené!
Suroviny:
- 1 menší květák
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1/4 šálku para ořechů
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na začátek si připravte květák a nakrájejte ho na menší kousky.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů C a dejte květák péct na plech asi na 20-25 minut, dokud není měkký. Po upečení nechte květák vychladnout.
- Mezitím si připravte pesto. V mixéru smíchejte čerstvou bazalku, olivový olej, stroužky česneku, para ořechy, sůl a pepř. Mixujte, dokud nezískáte hladkou konzistenci.
- Když je květák vychlazený, smíchejte ho s pestem z bazalky a nechte chvíli odležet, aby se chutě spojily.
- Servírujte květákové kousky s pestem z bazalky jako chutnou a zdravou svačinu nebo přílohu k jídlu. Dobrou chuť!