23. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Květákové karbanátky se šalvějí
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit chutí květákových karbanátek se šalvějí. Tento recept je ideální volbou pro ty, kteří chtějí vyzkoušet něco nového a zdravého. Smažené zeleninové placičky s jemnou vůní šalvěje jsou skvělou alternativou k klasickým karbanátkům. Dejte svému jídelníčku nový rozměr s tímto lahodným receptem!

Suroviny

  • 1 menší hlava květáku
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • strouhanka
  • sůl a pepř
  • čerstvá nasekaná šalvěj
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si nastrouhejte květák na jemno a dejte ho do mísy.
  2. Přidejte vejce, prolisovaný česnek, špetku soli a pepře a promíchejte.
  3. Formujte z této směsi karbanátky a obalte je ve strouhance.
  4. Na pánvi rozpalte olej a opékejte karbanátky ze všech stran dozlatova.
  5. Na závěr přidejte na pánvi nasekanou šalvěj a krátce ji osmahněte.
  6. Po upečení karbanátků je osušte na papírovém ubrousku a podávejte s restovanou šalvějí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *