18. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Květákové karbanátky s křenovým dipem
zdroj: Recepty 24/7

Květákové karbanátky s křenovým dipem jsou skvělou volbou pro vegetariány i milovníky masových pokrmů. Jednoduchý recept spojuje křupavost květáku s pikantní chutí křenu. Vyzkoušejte tento lahodný a zdravý pokrm doma!

Suroviny

  • 1 menší květák
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • 1 šálek kysané smetany
  • 2 lžíce křenu

Postup

  1. Květák očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek najemno nasekáme.
  3. V hrnci svaříme květák do měkka, asi 15 minut. Poté sceďme a rozmačkáme vidličkou.
  4. Přidáme nasekanou cibuli a česnek, vejce, sůl, pepř a promícháme.
  5. Ze směsi tvarujeme karbanátky a obalíme je ve strouhance.
  6. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme karbanátky dozlatova z obou stran.
  7. Na přípravu dipu smícháme kysanou smetanu s křenem.
  8. Karbanátky podáváme s křenovým dipem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *