18. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Květákové karbanátky s křenovým dipem jsou skvělou volbou pro vegetariány i milovníky masových pokrmů. Jednoduchý recept spojuje křupavost květáku s pikantní chutí křenu. Vyzkoušejte tento lahodný a zdravý pokrm doma!
Suroviny
- 1 menší květák
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- strouhanka
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- 1 šálek kysané smetany
- 2 lžíce křenu
Postup
- Květák očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek najemno nasekáme.
- V hrnci svaříme květák do měkka, asi 15 minut. Poté sceďme a rozmačkáme vidličkou.
- Přidáme nasekanou cibuli a česnek, vejce, sůl, pepř a promícháme.
- Ze směsi tvarujeme karbanátky a obalíme je ve strouhance.
- Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme karbanátky dozlatova z obou stran.
- Na přípravu dipu smícháme kysanou smetanu s křenem.
- Karbanátky podáváme s křenovým dipem.