Chutné a zdravé květákové karbanátky s čočkovým ragú jsou skvělou volbou pro vegetariány i všechny, kteří se chtějí stravovat zdravě. Tento recept vás ohromí svou jednoduchostí i bohatou chutí. Květákové karbanátky jsou připraveny z čerstvého květáku, který je smíchán s cibulí, česnekem a několika dalšími ingrediencemi. Poté jsou pečeny do zlatova a servírovány s lahodným čočkovým ragú, který dodává jídlu výraznou chuť. Dopřejte si s tímto receptem chutný a vyvážený pokrm, který jistě potěší i vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 1 velký květák
- 200 g červené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 rajčata
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koření
- sůl a pepř podle chuti
- kousky chleba (na oříznutí karbanátků)
Postup
- Nastrouhejte květák na jemné drobky a spařte ho vroucí vodou asi 5 minut. Následně ho nechte okapat.
- V hrnci uvařte červenou čočku podle návodu na obalu.
- Olej rozehřejte na pánvi a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kousky nakrájenou mrkev a rajčata a míchejte, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte vařenou čočku a květák, promíchejte.
- Osolte, opepřete a přidejte mleté koření a kmín. Míchejte alespoň dalších 5 minut.
- Uvařte kousky chleba na pánvi a poté je ořežte na tvar karbanátků.
- Suroviny na pánvi vytvarujte do karbanátků a podávejte s oříznutým chlebem.