9. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit exotickou kombinací květáku a kokosového mléka s naším receptem na lahodnou květákovou polévku. Tato plná chuti a zároveň zdravá polévka je skvělým způsobem, jak si dopřát osvěžující a zároveň nasycující jídlo. S výraznými příchutěmi květáku, kokosového mléka, cibule a česneku si můžete být jisti, že si pochutnáte na skvěle vyváženém jídle. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a připravte si plnou misku chuti!
Suroviny:
- 1 velký květák
- 2 středně velké brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 400 ml kokosového mléka
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lžička kari koření
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Květák rozdělte na menší růžičky a oloupejte brambory. Obojí nakrájejte na kostičky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte.
- V hrnci si rozehřejte olivový olej a na něm osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte květák a brambory a krátce je orestujte.
- Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Pak snižte teplotu a nechte vařit, dokud se zelenina nerozměkčí.
- Přisypte kari koření a kokosové mléko. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Přiveďte polévku znovu k varu a vařte ještě asi 5 minut.
- Hotovou polévku rozmixujte dohladka pomocí mixéru nebo alespoň šlehačem.
- Polévku můžete podávat posypanou nasekanou petrželkou nebo koriandrem a s kousky čerstvého chleba.