9. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Květáková polévka s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit exotickou kombinací květáku a kokosového mléka s naším receptem na lahodnou květákovou polévku. Tato plná chuti a zároveň zdravá polévka je skvělým způsobem, jak si dopřát osvěžující a zároveň nasycující jídlo. S výraznými příchutěmi květáku, kokosového mléka, cibule a česneku si můžete být jisti, že si pochutnáte na skvěle vyváženém jídle. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a připravte si plnou misku chuti!

Suroviny:

  • 1 velký květák
  • 2 středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 400 ml kokosového mléka
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička kari koření
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Květák rozdělte na menší růžičky a oloupejte brambory. Obojí nakrájejte na kostičky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte.
  3. V hrnci si rozehřejte olivový olej a na něm osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte květák a brambory a krátce je orestujte.
  5. Zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Pak snižte teplotu a nechte vařit, dokud se zelenina nerozměkčí.
  6. Přisypte kari koření a kokosové mléko. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Přiveďte polévku znovu k varu a vařte ještě asi 5 minut.
  8. Hotovou polévku rozmixujte dohladka pomocí mixéru nebo alespoň šlehačem.
  9. Polévku můžete podávat posypanou nasekanou petrželkou nebo koriandrem a s kousky čerstvého chleba.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *