12. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Květáková kung pao směs
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na Květákovou kung pao směs plnou exotických chutí a aromat. Tento tradiční asijský pokrm je skvělou alternativou klasickému receptu a určitě si ho zamilujete! Sledujte návod na přípravu a připravte si skvělou vegetariánskou pochoutku plnou zdravých ingrediencí.

Suroviny

  • 1 středně velký květák
  • 100 g vlašských ořechů
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžička oleje
  • 1 čerstvá chilli paprička

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nadrobno nakrájený česnek a cibuli.
  2. Přidejte na kousky nakrájený květák a restujte ho do měkka.
  3. V misce smíchejte sójovou omáčku, ocet, med a kukuřičný škrob.
  4. Přidejte směs do pánve s květákem a nechte provařit.
  5. Přidejte na kolečka nakrájenou papriku a vlašské ořechy.
  6. Pokračujte restováním a mícháním, dokud není všechno prohřáto.
  7. Smažte na pánvi nakrájenou chilli papričku a posypte jí pokrm.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *