12. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na Květákovou kung pao směs plnou exotických chutí a aromat. Tento tradiční asijský pokrm je skvělou alternativou klasickému receptu a určitě si ho zamilujete! Sledujte návod na přípravu a připravte si skvělou vegetariánskou pochoutku plnou zdravých ingrediencí.
Suroviny
- 1 středně velký květák
- 100 g vlašských ořechů
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce medu
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžička oleje
- 1 čerstvá chilli paprička
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nadrobno nakrájený česnek a cibuli.
- Přidejte na kousky nakrájený květák a restujte ho do měkka.
- V misce smíchejte sójovou omáčku, ocet, med a kukuřičný škrob.
- Přidejte směs do pánve s květákem a nechte provařit.
- Přidejte na kolečka nakrájenou papriku a vlašské ořechy.
- Pokračujte restováním a mícháním, dokud není všechno prohřáto.
- Smažte na pánvi nakrájenou chilli papričku a posypte jí pokrm.