17. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Květák s kaštanovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na „Květák s ⁢kaštanovou omáčkou“ ‌je skvělou volbou pro⁣ vegetariány i ty, kteří hledají⁤ nový způsob, jak ​si vychutnat květák. Lehká a chutná⁢ omáčka z kaštanů přidává tomuto pokrmu bohatou a krémovou texturu.⁣ Prožijte příjemnou večeři s ⁤touto lahodnou a zdravou alternativou.

Suroviny

  • 1 velký‌ květák
  • 200⁤ g uvařených kaštanů
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového⁣ oleje
  • 250⁤ ml smetany ke šlehání
  • Sůl a pepř ⁤dle chuti

Postup

  1. Květák ​rozdělte na menší růžičky ⁤a uvařte je ve vroucí osolené vodě, dokud ‍nebudou měkké, ale stále ‍křupavé. Odstavte, sceďte a nechte stranou.
  2. V ‍hrnci rozpálte olivový olej a osmahněte na ‍něm nakrájenou cibuli do zlatova.
  3. Přidejte prolisovaný česnek a uvařené kaštany.⁢ Smažte asi 5 minut, dokud ​nezměknou.
  4. Přidejte smetanu, osolte‌ a ​opepřete podle chuti. Vařte‌ ještě 2-3 minuty, aby se všechny přísady propojily a omáčka ​ztuhla.
  5. Přidejte uvařený květák do‌ omáčky a promíchejte, aby se všechny⁢ součásti obalily ⁤omáčkou.
  6. Pokud je omáčka⁤ příliš hustá, přidejte trochu vody​ nebo smetany.
  7. Přeneste na ‌talíř a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *