23. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Květák na víně
zdroj: Recepty 24/7

Rafinovaný recept na přípravu křehkého květáku na víně. Tento jednoduchý, ale lahodný pokrm kombinuje chuťovou symfonii květáku s bohatými tóny vína. Zasvěťte se do umění vaření a vytvořte svůj vlastní hit díky tomuto receptu na květák na víně.

Suroviny

  • 1 ks květák
  • 200 ml bílého vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve květák rozdělte na menší růžičky.
  2. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
  3. Přidejte květák a vařte ho 8-10 minut, dokud nezměkne. Poté ho scedíme.
  4. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm jemně nasekaný česnek.
  5. Přidejte předvařený květák a zamíchejte.
  6. Přilijte bílé víno a nechte svést většinu tekutiny.
  7. Pokud chcete silnější chuť, můžete přidat více vína.
  8. Nakonec ochutnejte a osolte, opepřete dle své chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *