14. 3. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Úžasně lahodný recept na květák na másle s vejci, který se připraví během chvilky a bude chutnat úplně každému. Vychutnejte si kombinaci jemného květáku s lahodným máslem a krémovými vejci, které vám zaručeně zpříjemní den. Nenechte si ujít tuto lahůdku plnou chuti a vyzkoušejte tento recept ještě dnes!
Suroviny:
- 1 menší květák
- 3 vejce
- 2 lžíce másla
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka na ozdobení
Postup:
- Nejprve si květák očistíme a nakrájíme na menší růžičky.
- V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme květák do měkka, asi 7-10 minut.
- Mezitím si rozklepneme vejce do mísy a lehce je osolíme a opepříme.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme uvařený květák. Necháme chvíli restovat a osmahnout.
- Poté přilijeme rozkvedlaná vejce a smažíme do zhoustnutí, občas promícháme lžící.
- Pokrm můžeme posypat nasekanou petrželkou a podávat jako teplou svačinu nebo lehký oběd.