5. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyberte si zdravou alternativu k obvyklým buffalo křidélkům a vyzkoušejte recept na křupavý obalovaný smažený květák s pikantním buffalo omáčkou. Perfektní pokrm pro všechny milovníky křupavých pochutin! Získáte recept na našem webu. Ať chutná!
Suroviny
- 1 hlava květáku
- 1 šálek hladké mouky
- 1 šálek vody
- 1 lžička česneku v prášku
- 1 lžička cibulového prášku
- 1 lžička papriky
- 1 lžička soli
- 1/2 šálku ostré omáčky typu buffalo
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si květák očistíme a nakrájíme na menší růžičky.
- V misce smícháme mouku, vodu, česnek v prášku, cibulový prášek, papriku a sůl do hladké a řídké směsi.
- Květákové růžičky máčíme do směsi a pečlivě obalíme.
- Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme květákové kousky, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé.
- Po uvaření je květákové kousky vyjmeme z oleje a necháme okapat na papírové utěrce.
- Nakonec je můžeme polit ostrou omáčkou typu buffalo a podávat jako teplý křupavý snack. Dobrou chuť!