30. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Květák buffalo křidélka
zdroj: Recepty 24/7

Zkus připravit chutné a křupavé květák buffalo křidélka doma! Naše receptura je jednoduchá a zaručeně vás okouzlí. Podávejte s lahodným dipem a užijte si jedinečnou chuť tohoto originálního pokrmu. S naším průvodcem krok za krokem si tento oblíbený vegetariánský pokrm snadno připravíte i doma. Zkuste ho ještě dnes!

Suroviny

  • 1 menší hlava květáku
  • 1 šálek strouhanky
  • 1/2 šálek hladké mouky
  • 1/2 šálek mléka
  • 1 lžička česneku v prášku
  • 1 lžička cibule v prášku
  • 1 lžička papriky
  • 1/2 šálek ostré omáčky (např. Frank’s RedHot)
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravte květák – rozdělte ho na menší růžičky.
  2. V misce smíchejte strouhanku, mouku, česnek v prášku, cibuli v prášku, papriku, sůl a pepř.
  3. V jiné misce smíchejte mléko a ostrou omáčku.
  4. Květákové růžičky namočte nejdříve do mléčné omáčky a pak je obalte ve směsi se strouhankou.
  5. Smažte květák v hlubokém oleji na zlatě hnědou barvu.
  6. Hotová křidélka podávejte s omáčkou podle chuti. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *