30. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Zkus připravit chutné a křupavé květák buffalo křidélka doma! Naše receptura je jednoduchá a zaručeně vás okouzlí. Podávejte s lahodným dipem a užijte si jedinečnou chuť tohoto originálního pokrmu. S naším průvodcem krok za krokem si tento oblíbený vegetariánský pokrm snadno připravíte i doma. Zkuste ho ještě dnes!
Suroviny
- 1 menší hlava květáku
- 1 šálek strouhanky
- 1/2 šálek hladké mouky
- 1/2 šálek mléka
- 1 lžička česneku v prášku
- 1 lžička cibule v prášku
- 1 lžička papriky
- 1/2 šálek ostré omáčky (např. Frank’s RedHot)
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravte květák – rozdělte ho na menší růžičky.
- V misce smíchejte strouhanku, mouku, česnek v prášku, cibuli v prášku, papriku, sůl a pepř.
- V jiné misce smíchejte mléko a ostrou omáčku.
- Květákové růžičky namočte nejdříve do mléčné omáčky a pak je obalte ve směsi se strouhankou.
- Smažte květák v hlubokém oleji na zlatě hnědou barvu.
- Hotová křidélka podávejte s omáčkou podle chuti. Dobrou chuť!