20. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Zdravé a chutné kvašené zelí s masem je oblíbený recept plný živých kultur pro podporu zažívání. Připravte si lahodnou a výživnou večeři s tímto tradičním pokrmem plným vlákniny a bílkovin. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si domácí kvašené zelí s lahodným masem a šťavnatým zelím.
Suroviny
- 1 hlava kysaného zelí
- 500g mletého masa
- 1 cibule
- 2 mrkve
- olej
- kůra z 1 pomeranče
- bobkový list
- pepř
- kmín
- česnek
Postup
- Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev.
- Přidáme mleté maso a osmahneme ho dozlatova.
- Zelí nakrájíme na menší kousky a přidáme do hrnce k masu.
- Přidáme bobkový list, pepř, kmín, kůru z pomeranče a půl lžičky soli.
- Zalijeme vodou, aby bylo zelí ponořené a dustojnače pár hodin, až zelí změkne a chutě se propojí.
- Před podáváním přisypeme nastrouhaný česnek.