20. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
Kvašený zelí s masem
zdroj: Recepty 24/7

Zdravé a chutné kvašené zelí s masem je oblíbený‌ recept plný živých kultur pro‍ podporu zažívání. Připravte⁣ si lahodnou a výživnou večeři s tímto tradičním pokrmem plným vlákniny a bílkovin. Sledujte náš ‌jednoduchý recept a užijte si domácí kvašené⁣ zelí s lahodným masem​ a ‌šťavnatým zelím.

Suroviny

  • 1 hlava kysaného zelí
  • 500g mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • olej
  • kůra z 1 pomeranče
  • bobkový list
  • pepř
  • kmín
  • česnek

Postup

  1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev.
  2. Přidáme mleté maso a osmahneme ho dozlatova.
  3. Zelí nakrájíme⁤ na menší kousky a přidáme do hrnce k ‌masu.
  4. Přidáme ‍bobkový list, pepř, kmín, kůru z pomeranče a⁤ půl lžičky soli.
  5. Zalijeme ⁤vodou, aby bylo ⁣zelí⁢ ponořené a dustojnače pár hodin, až zelí změkne a chutě se propojí.
  6. Před podáváním přisypeme nastrouhaný česnek.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *