13. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš tradiční recept na kvašené zelí s domácími knedlíky. Lahodná kombinace nakyslého zelí a nadýchaných knedlíků je oblíbená po celé České republice. Nechte se inspirovat a připravte si tuto chutnou a zdravou pochoutku pro celou rodinu!
Suroviny
- 1 hlávka kyselého zelí
- 3 bobkové listy
- 10 kuliček nového koření
- 400 g hladké mouky
- 1/2 lžíce soli
- 1/2 lžíce cukru
- 1 balení sušeného droždí
- 200 ml vody
Postup
- Na začátek si dej 1 hlávku kyselého zelí a nakrájej ji na tenké proužky.
- Přidej do hrnce spolu s bobkovými listy a novým kořením a zalij vodou.
- Nechej zelí kvasit přibližně 2-3 dny.
- Mezitím si připrav těsto na knedlíky – smíchej mouku, sůl, cukr, droždí a vodu.
- Vzniklé těsto nechej vykynout přibližně 1 hodinu.
- Z těsta vytvaruj knedlíky a dej vařit do vroucí vody asi 20 minut.
- Po 2-3 dnech můžeš zelí podávat s uvařenými knedlíky. Dobrou chuť!