13. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
Kvašené zelí s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš tradiční‌ recept na kvašené‍ zelí s domácími knedlíky. Lahodná kombinace nakyslého zelí ‍a nadýchaných knedlíků je oblíbená po celé České republice. Nechte se inspirovat a připravte si tuto chutnou⁣ a zdravou pochoutku ⁢pro celou rodinu!

Suroviny

  • 1 hlávka kyselého zelí
  • 3 bobkové listy
  • 10 kuliček nového koření
  • 400 g⁤ hladké mouky
  • 1/2 lžíce soli
  • 1/2 lžíce cukru
  • 1 balení sušeného droždí
  • 200 ml vody

Postup

  1. Na začátek si dej ‍1 hlávku kyselého ​zelí a nakrájej ji na tenké proužky.
  2. Přidej do hrnce spolu‍ s bobkovými listy a novým kořením a zalij vodou.
  3. Nechej zelí kvasit přibližně 2-3 dny.
  4. Mezitím si připrav těsto‍ na knedlíky – smíchej mouku, sůl, cukr, droždí a vodu.
  5. Vzniklé těsto‌ nechej vykynout přibližně 1 hodinu.
  6. Z těsta vytvaruj knedlíky a dej vařit do vroucí vody asi 20 minut.
  7. Po ‌2-3 dnech můžeš‍ zelí podávat s ⁢uvařenými knedlíky. Dobrou ⁤chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *