4. 4. 2025
Autor: Gabriela Smolková
Kuskus s marockým kořením
zdroj: Recepty 24/7

Objevte chutě severní‍ Afriky s tímto autentickým⁣ receptem na kuskus s marockým kořením! Tento jednoduchý, ale aromatický pokrm kombinuje kuskus s ‌bohatou směsí koření jako je ras el⁤ hanout, skořice a kurkuma. ⁣Doplněn ‌čerstvou zeleninou a ​bylinkami, je ideální jako rychlá večeře nebo exotický ⁢příloha.⁤ Krok za krokem vám ukážeme, jak si vytvořit ⁤dokonalý marocký kuskus. Připravte se na kulinářskou ⁤cestu do Maroka⁤ bez odchodu z domova!

Suroviny

  • 200 g kuskusu
  • 400 ‌ml horkého⁢ zeleninového vývaru
  • 1 červená ⁢paprika
  • 1 malá cuketa
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky‍ česneku
  • 100​ g čerstvého⁣ špenátu
  • 1⁤ lžička ​mletého koriandru
  • 1⁤ lžička mletého​ kmínu
  • 1/2 lžičky ​skořice
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • Šťáva z⁤ 1 citronu
  • Olivový olej
  • Sůl⁢ a čerstvě mletý černý pepř
  • Na ozdobu: ‍hrst čerstvého koriandru nebo petrželky

Postup

  1. Sušený kuskus dáme do velké ⁣mísy a ⁢přelijeme‍ ho horkým zeleninovým vývarem.‌ Zakryjeme a necháme 5 minut ⁣odpočívat, poté ​kuskus ⁤promícháme vidličkou, aby se zrníčka ‍oddělila.
  2. Na středně velké pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a přidáme nadrobno⁤ nakrájenou cibuli a česnek,‍ osmahneme dozlatova. Přidáme⁤ nadrobno ‍nakrájenou papriku⁢ a ​cuketu a restujeme několik minut, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidáme koření – koriandr, kmín, ‍skořici a kurkumu, ​a dobře promícháme. Osolíme a ⁤opepříme podle chuti.
  4. Směs zeleniny⁢ přidáme do⁢ mísy s kuskusem, přidáme čerstvý špenát, citronovou šťávu a‍ dobře vše promícháme. Až špenát zavadne,‌ pokrm je připraven k ⁢podávání.
  5. Na ‌talíře nandáme kuskus, posypeme čerstvým koriandrem​ nebo petrželkou a můžeme servírovat ⁢jako hlavní ⁢chod​ nebo​ jako přílohu k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *