18. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kuskus s jehněčím v česneku.
zdroj: Recepty 24/7

Pokrm receptu „Kuskus s jehněčím v česneku“ je chutná a sýta volba, která vám přinese lahodné zážitky ze stolu. Tento recept spojuje křehký kuskus s kvalitním jehněčím masa, které se vaří s česnekem a dalšími lahodnými kořením. Vaše chuťové buňky budou ohromeny dokonalou kombinací chuti a textur. Vyzkoušejte tento výjimečný recept a připravte si jedinečnou gastronomickou zkušenost.

Suroviny:

  • 300g jehněčího masa
  • 2 stroužky česneku
  • 200g kuskusu
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • sůl dle chuti

Postup:

  1. Jehněčí maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Očistěte a nasekejte česnek, cibuli, papriku a rajče.
  3. Na pánev nalijte olivový olej a rozehřejte ho.
  4. Přidejte jehněčí maso a restujte ho, dokud nezezlátne z každé strany.
  5. Přidejte cibuli a česnek a smažte, dokud nezezlátnou.
  6. Přidejte papriku a rajče a restujte dalších pár minut.
  7. Přidejte koriandr, kmín, mletý černý pepř a sůl, a promíchejte.
  8. Přidejte kuskus do hrnce a zalijte ho vroucí vodou podle návodu na obalu.
  9. Vše promíchejte, přikryjte hrnec a nechte kuskus vařit a absorbují vodu.
  10. Po uvaření kuskusu ho jemně promíchejte vidličkou.
  11. Kuskus s jehněčím v česneku je hotový a můžete ho podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *