18. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Pokrm receptu „Kuskus s jehněčím v česneku“ je chutná a sýta volba, která vám přinese lahodné zážitky ze stolu. Tento recept spojuje křehký kuskus s kvalitním jehněčím masa, které se vaří s česnekem a dalšími lahodnými kořením. Vaše chuťové buňky budou ohromeny dokonalou kombinací chuti a textur. Vyzkoušejte tento výjimečný recept a připravte si jedinečnou gastronomickou zkušenost.
Suroviny:
- 300g jehněčího masa
- 2 stroužky česneku
- 200g kuskusu
- 1 cibule
- 1 paprika
- 1 rajče
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mletého černého pepře
- sůl dle chuti
Postup:
- Jehněčí maso nakrájejte na menší kousky.
- Očistěte a nasekejte česnek, cibuli, papriku a rajče.
- Na pánev nalijte olivový olej a rozehřejte ho.
- Přidejte jehněčí maso a restujte ho, dokud nezezlátne z každé strany.
- Přidejte cibuli a česnek a smažte, dokud nezezlátnou.
- Přidejte papriku a rajče a restujte dalších pár minut.
- Přidejte koriandr, kmín, mletý černý pepř a sůl, a promíchejte.
- Přidejte kuskus do hrnce a zalijte ho vroucí vodou podle návodu na obalu.
- Vše promíchejte, přikryjte hrnec a nechte kuskus vařit a absorbují vodu.
- Po uvaření kuskusu ho jemně promíchejte vidličkou.
- Kuskus s jehněčím v česneku je hotový a můžete ho podávat.