13. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Pokrmem „Kuskus s jehněčím masem“ vás zavedeme do světa orientálních chutí. Jehněčí maso se kombinuje s kuskusem, zeleninou a aromatickými kořenícími směsmi, díky čemuž vzniká lahodně vyvážená a zdravá večeře. Připravte si tuto jednoduchou, ale úžasně chutnou a exotickou specialitu a užijte si skvělou gastronomickou cestu.
Suroviny
- 250 g kuskusu
- 400 g jehněčího masa, nakrájeného na kostičky
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku, utřené
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- ½ lžičky mletého skořice
- ½ lžičky mletého kurkumy
- 400 ml hovězího vývaru
- šťáva z 1 citronu
- svazek čerstvé nasekané petrželky
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Nejprve připravte kuskus podle návodu na obalu.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli do zlatova.
- Přidejte nakrájené jehněčí maso a nechte ho orestovat ze všech stran.
- Přidejte utřený česnek, mletý kmín, koriandr, skořici a kurkumu. Promíchejte a restujte dalších pár minut, dokud maso nezezlátne.
- Postupně přilévejte hovězí vývar a nechte vařit alespoň 30 minut, než se maso změkne.
- Přidejte šťávu z citronu a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte kuskus na talíře a navrch položte jehněčí maso s omáčkou.
- Potrchejte čerstvou nasekanou petrželkou a podávejte ihned.