16. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kuskus s jehněčím a sušenými švestkami
zdroj: Recepty 24/7

Pokrm, který zaujme vaše chuťové pohárky – kuskus s⁣ jehněčím a sušenými švestkami! Tento recept ⁤kombinuje lahodně měkké kousky⁤ jehněčího masa s jemnou⁤ texturou kuskusu a sladkostí sušených švestek. Nejenže je tento pokrm bohatý‌ na chuť, ⁢ale ‌také je plný ‌živin⁣ a vitamínů. Vyzkoušejte ho a prozkoumejte jedinečnou‍ kombinaci⁢ chutí, která vám nezapomenutelně tají.

Suroviny

  • 200 g kuskusu
  • 400 g jehněčího masa (na kosti)
  • 100‌ g sušených švestek
  • 1 ⁣cibule
  • 2 ⁣stroužky česneku
  • 2 lžíce⁣ olivového oleje
  • 1⁤ lžička mletého kmínu
  • 1 ⁣lžička mletého koriandru
  • ½ ‍lžičky mletého ​skořice
  • 500 ml vývaru
  • sůl a​ pepř ⁣podle‍ chuti
  • čerstvá petrželka na⁢ ozdobu

Postup

  1. Jehněčí maso osolíme, opepříme a na pánvi s olivovým ​olejem ​zprudka osmahneme ⁢z ‍obou stran.
  2. Do⁤ hrnce⁤ přidáme na ​kosti rozdrcenou​ cibuli a oloupané‍ stroužky česneku. ​Přidáme maso ​a zalijeme ⁤vývarem. Přivedeme ⁣k varu, poté ‌snížíme teplotu a⁤ vaříme ⁣na⁤ mírném ohni ⁣přibližně​ 1,5 ⁤hodiny nebo​ dokud maso ⁣nezměkne.
  3. V hrnci s ⁢horkou vodou rozpustíme trochu soli a vložíme kuskus. Necháme nabobtnat asi 5‍ minut, poté⁢ scedíme a propláchneme studenou ‌vodou.
  4. Do směsi s‌ jehněčím přidáme⁢ sušené švestky a ​kuskus. Přimícháme ⁤mletý kmín, koriandr⁣ a skořici.‍ Promícháme a vaříme​ dalších 10 minut, ⁤než se všechny přísady propojí. Případně dochutíme solí a pepřem.
  5. Kuskus s jehněčím podáváme ⁤posypané nasekanou petrželkou jako ​ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *