6. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na kuskus s jehněčím masem a rozinkami vás zavede na exotickou cestu plnou lahodných chutí. Jehněčí maso je pečlivě marinováno ve vybraných kořeních a následně smícháno s kuskusem, který je bohatý na živiny. Dochutíme ho sladkými rozinkami, které do jídla přidávají jedinečnou sladkou výšku. Tento recept je ideální pro ty, kteří touží po jednoduchém a chutném jídle, které je zároveň plné zdravých ingrediencí.
Suroviny
- 200 g jehněčího masa
- 200 g kuskusu
- 50 g rozinek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kari koření
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme podle chuti.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
- Do hrnce přidáme olivový olej a rozpálíme.
- Přidáme na másle nakrájenou cibuli a česnek a opékáme asi 5 minut, než zesklovatí.
- Přidáme osolené a opepřené jehněčí maso a restujeme jej, dokud není zezlátnuté ze všech stran. Trvá to asi 10 minut.
- Následně přidáme kari koření a mícháme, dokud se maso neobalí kořením.
- Pak zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené, a přikryjeme pokličkou.
- Vše necháme vařit na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne.
- V dalším hrnci dle návodu na obalu připravíme kuskus.
- Rozinky zalijeme horkou vodou a necháme je nabobtnat.
- Po uvaření masa přidáme do hrnce s masem namočené rozinky a kuskus. Vše promícháme a necháme chvíli louhovat.
- Hotový kuskus s jehněčím a rozinkami podáváme jako samostatné jídlo.