6. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kuskus s jehněčím a rozinkami
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na kuskus s jehněčím masem a rozinkami vás zavede na exotickou cestu plnou lahodných chutí. Jehněčí maso je pečlivě marinováno ve vybraných kořeních a následně smícháno s kuskusem, který je bohatý na živiny. Dochutíme ho sladkými rozinkami, které do jídla přidávají jedinečnou sladkou výšku. Tento recept je ideální pro ty, kteří touží po jednoduchém a chutném jídle, které je zároveň plné zdravých ingrediencí.

Suroviny

  • 200 g jehněčího masa
  • 200 g kuskusu
  • 50 g rozinek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kari koření
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme podle chuti.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
  3. Do hrnce přidáme olivový olej a rozpálíme.
  4. Přidáme na másle nakrájenou cibuli a česnek a opékáme asi 5 minut, než zesklovatí.
  5. Přidáme osolené a opepřené jehněčí maso a restujeme jej, dokud není zezlátnuté ze všech stran. Trvá to asi 10 minut.
  6. Následně přidáme kari koření a mícháme, dokud se maso neobalí kořením.
  7. Pak zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené, a přikryjeme pokličkou.
  8. Vše necháme vařit na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne.
  9. V dalším hrnci dle návodu na obalu připravíme kuskus.
  10. Rozinky zalijeme horkou vodou a necháme je nabobtnat.
  11. Po uvaření masa přidáme do hrnce s masem namočené rozinky a kuskus. Vše promícháme a necháme chvíli louhovat.
  12. Hotový kuskus s jehněčím a rozinkami podáváme jako samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *