12. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kuskus s jehněčím a ovoce
zdroj: Recepty 24/7

Chutný a zdravý recept na kuskus s jehněčím a ovocem, který vás nadchne. Skvělá kombinace jemného jehněčího masa a sladkých ovocných příchutí vytváří neodolatelnou chuťovou symfonii. Připravte si jehněčí maso perfektně dochucené exotickými kořením a rozinky, které dodají jemnou sladkost. K tomu přidejte kuskus, který bude tvořit dokonalý základ pro všechny lahodné přísady. Tento recept je nejen výživný a plný vitamínů, ale také se rychle připravuje, aby vám ušetřil čas. Užijte si toto jednoduché jídlo plné bohatých chutí a zdravých složek.

Suroviny

  • 200 g kuskusu
  • 250 g jehněčího masa (nasekaného na kostky)
  • 1 cibule (nakrájená na drobno)
  • 2 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 1/2 čajové lžičky mletého kurkumy
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky mletého černého pepře
  • 100 g sušených meruněk (nasekaných na menší kousky)
  • 50 g mandlí (na plátky)
  • čerstvá petrželka (na ozdobu)

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte jehněčí maso a opékejte ho, dokud nezezelená.
  3. Přidejte kmín, skořici, kurkumu, sůl a pepř a promíchejte.
  4. Zalijte směsí vody (přibližně 300 ml) a nechte vařit na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne.
  5. Zatím si připravte kuskus podle návodu na obalu.
  6. Přidejte nasekané meruňky a mandle k masu a nechte vařit dalších 10 minut.
  7. Servírujte jehněčí s omáčkou na vrchu kuskusu a ozdobte čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *