12. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný a zdravý recept na kuskus s jehněčím a ovocem, který vás nadchne. Skvělá kombinace jemného jehněčího masa a sladkých ovocných příchutí vytváří neodolatelnou chuťovou symfonii. Připravte si jehněčí maso perfektně dochucené exotickými kořením a rozinky, které dodají jemnou sladkost. K tomu přidejte kuskus, který bude tvořit dokonalý základ pro všechny lahodné přísady. Tento recept je nejen výživný a plný vitamínů, ale také se rychle připravuje, aby vám ušetřil čas. Užijte si toto jednoduché jídlo plné bohatých chutí a zdravých složek.
Suroviny
- 200 g kuskusu
- 250 g jehněčího masa (nasekaného na kostky)
- 1 cibule (nakrájená na drobno)
- 2 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1/2 čajové lžičky mletého kurkumy
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky mletého černého pepře
- 100 g sušených meruněk (nasekaných na menší kousky)
- 50 g mandlí (na plátky)
- čerstvá petrželka (na ozdobu)
Postup
- Na rozpáleném oleji osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte jehněčí maso a opékejte ho, dokud nezezelená.
- Přidejte kmín, skořici, kurkumu, sůl a pepř a promíchejte.
- Zalijte směsí vody (přibližně 300 ml) a nechte vařit na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne.
- Zatím si připravte kuskus podle návodu na obalu.
- Přidejte nasekané meruňky a mandle k masu a nechte vařit dalších 10 minut.
- Servírujte jehněčí s omáčkou na vrchu kuskusu a ozdobte čerstvou petrželkou.