20. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na kuskus s harissou je skvělou volbou pro ty, kteří milují exotické chutě. Kuskus, nejznámější zrnkové jídlo severní Afriky, je smíchán s pikantní harissou, což vytváří lahodnou kombinaci chutí. Harissa, tradiční tuniská omáčka, dodává tomuto jídlu bohatou pikantní chuť a vůni. S tímto receptem si můžete vychutnat kuskus jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu nebo zelenině. Snadná příprava a skvělý výsledek vám určitě zaručí, že se toto jídlo stane jedním z vašich oblíbených.
Suroviny
- 250 g kuskusu
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 2 cukety
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky harissy
- Sůl a pepř podle chuti
- Sok z ½ citronu
- Čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Nejprve orestujte cibuli na olivovém oleji, dokud nezezlátne.
- Přidejte nakrájené papriky a cukety a restujte asi 5 minut, dokud nezměknou.
- Přidejte harissu a promíchejte tak, aby se rovnoměrně rozložila po zelenině.
- Přidejte zeleninový vývar a nechte směs povařit.
- Mezitím si připravte kuskus. Do hrnce dejte kuskus, zalijte vývarem a nechte ho podle pokynů na obalu napustit.
- Hotový kuskus vmíchejte do zeleninové směsi a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Podávejte posypané nasekanou čerstvou petrželkou.