24. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kushari – tradiční egyptské jídlo
zdroj: Recepty 24/7

Kushari je tradiční egyptské jídlo plné lahodných chutí a textur. Tento recept nabízí výbornou kombinaci kousků těstovin, rýže, čočky a šťavnatého rajčatového omáčky. Tento lahodný pokrm je jednoduchý k přípravě a nabízí bohatou paletu chutí. Přidejte na talíř křupavou cibuli a posypte hořčičným semínkem, abyste vytvořili dokonalou kombinaci textur a chutí. Pokud hledáte nový způsob, jak obohatit vaši kuchyni, vyzkoušejte si připravit toto tradiční egyptské jídlo Kushari. Napiš recept na „Kushari – tradiční egyptské jídlo“

Suroviny:

  • 2 šálky vařené rýže
  • 1 šálek vařené čočky
  • 1 šálek vařených cizrny
  • 1 šálek vařených špatně zmražených zelených fazolí
  • 1/2 šálku dal (luskovinový recept)
  • 2 cibule, na tenké plátky nakrájené
  • 5 stroužků česneku, jemně nasekaných nebo rozmačkaných
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce octa
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky skořice
  • sůl a pepř podle chuti
  • vařené špagety na přílohové podávání

Postup:

  1. Směs čočky, cizrny, zelených fazolí a dal vařte odděleně. Přidejte laskavě sůl, aby se luskoviny dobře uvařily.
  2. Ve velké pánvi smažte cibuli na oleji do zlatohněda. Vyjměte 2-3 lžíce smažené cibule na ozdobu.
  3. Do pánve s cibulí přidejte kmín a smažte několik sekund. Přidejte skořici a česnek. Smažte ještě chvíli.
  4. Přidejte směs luskovin, vařenou rýži, ocet, sůl a pepř. Promíchejte dobře.
  5. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody a přiveďte k varu. Rýže by měla absorbovat vodu a mírně zpěnit.
  6. Servírujte kushari s restovanou cibulí na vrchu a vařenými špagetami jako podávkovými.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *