22. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné jídlo z Egypta – Kushari s cizrnou a rýží. Tento tradiční pokrm kombinuje chutnou směs rýže, cizrny a těstovin, ochucenou kořením a omáčkou. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu a jistě potěší všechny milovníky exotické kuchyně. Zkuste si připravit Kushari doma a rozzářte svůj jídelníček novými chutěmi.
Suroviny:
- 1 šálek cizrny, namočené přes noc
- 1 šálek dlouhozrnné rýže
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 plechovka rajčat bez kůže
- 2 lžičky koriandru
- 2 lžičky kmínu
- 2 lžičky papriky
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Ve velkém hrnci osmahněte cibuli a česnek na oleji, dokud nezestříknou.
- Přidejte rajčata, kmín, koriandr, papriku, sůl a pepř. Vařte 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidejte cizrnu a vařte, dokud není měkká.
- Přidejte rýži a dostatek vody. Přiveďte k varu, zakryjte poklicí a vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud rýže není měkká.
- Hotový kushari podávejte teplý s plátkem citronu nebo jogurtem.