22. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kushari s cizrna a rýže
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné jídlo z Egypta – Kushari s cizrnou a rýží. Tento tradiční pokrm kombinuje chutnou směs rýže, cizrny a těstovin, ochucenou kořením a omáčkou. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu a jistě potěší všechny milovníky exotické kuchyně. Zkuste si připravit Kushari doma a rozzářte svůj jídelníček novými chutěmi.

Suroviny:

  • 1 šálek cizrny, namočené přes noc
  • 1 šálek dlouhozrnné rýže
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 plechovka rajčat bez kůže
  • 2 lžičky koriandru
  • 2 lžičky kmínu
  • 2 lžičky papriky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Ve velkém hrnci osmahněte cibuli a česnek na oleji, dokud nezestříknou.
  2. Přidejte rajčata, kmín, koriandr, papriku, sůl a pepř. Vařte 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Přidejte cizrnu a vařte, dokud není měkká.
  4. Přidejte rýži a dostatek vody. Přiveďte k varu, zakryjte poklicí a vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud rýže není měkká.
  5. Hotový kushari podávejte teplý s plátkem citronu nebo jogurtem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *