
Kushari s černými čočkami je oblíbené egyptské jídlo, které kombinuje rýži, černé čočky a těstoviny s kořeněnou rajčatovou omáčkou. Tento pokrm je bohatý na bílkoviny a vlákninu a díky svému výraznému chuťovému profilu potěší i náročné gurmány. Vyzkoušejte recept na Kushari s černými čočkami a připravte si lahodné a zdravé jídlo plné exotických chutí. Suroviny
- 1 šálek černých čoček
- 1 šálek rýže
- 1 šálek špaget
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce octa
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Černé čočky důkladně propláchněte a uvařte ve vroucí vodě podle návodu na obalu.
- Rýži uvařte ve vroucí osolené vodě a sceděte.
- V dalším hrnci uvařte špagety podle návodu na obalu, sceděte a nakrájejte na menší kousky.
- V pánvi osmahněte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek na oleji dozlatova.
- Přidejte ocet, kmín, sůl a pepř, promíchejte a nechte vařit asi 5 minut.
- Skládejte kushari do misky, nejprve černé čočky, pak rýži a nakonec špagety. Na vrch polejte omáčkou z cibule a česneku.