Kushari s černými čočkami je oblíbené egyptské jídlo, které kombinuje rýži, černé čočky a těstoviny s kořeněnou rajčatovou omáčkou. Tento pokrm je bohatý na bílkoviny a vlákninu a díky svému výraznému chuťovému profilu potěší i náročné gurmány. Vyzkoušejte recept na Kushari s černými čočkami a připravte si lahodné a zdravé jídlo plné exotických chutí. Suroviny

  • 1 šálek černých čoček
  • 1 šálek rýže
  • 1 šálek špaget
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Černé čočky důkladně propláchněte a uvařte ve vroucí vodě podle návodu na obalu.
  2. Rýži uvařte ve vroucí osolené vodě a sceděte.
  3. V dalším hrnci uvařte špagety podle návodu na obalu, sceděte a nakrájejte na menší kousky.
  4. V pánvi osmahněte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek na oleji dozlatova.
  5. Přidejte ocet, kmín, sůl a pepř, promíchejte a nechte vařit asi 5 minut.
  6. Skládejte kushari do misky, nejprve černé čočky, pak rýži a nakonec špagety. Na vrch polejte omáčkou z cibule a česneku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *