18. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kushari recept z egyptské kuchyně
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento horský egyptský recept na Kushari, oblíbené vegetariánské jídlo z Egypta. Smíchejte rýži, cizrnu, špagety a rajčatovou omáčku pro bohatou a lahodnou chuť. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Sledujte náš krok za krokem a vychutnejte si autentický egyptský zážitek přímo v pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 1 šálek hnědé rýže
  • 1 šálek černého laločného čočky
  • 1 šálek římského hrášku
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky kmínu
  • 2 lžičky mleté ​​skoré papriky
  • sůl a pepř dle chuti
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 200 g těstovin (nejlépe penne)

Postup

  1. Nejprve si připravte rýži, laločnou čočku a římský hrášek podle pokynů na obalu.
  2. Na pánvi si rozpalte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a jemně nasekaný česnek, dokud nejsou cibule sklovitá.
  3. Poté přidejte kmín, mletou skořici, sůl, pepř a konzervovaná rajčata. Vařte asi 10 minut.
  4. V dalším hrnci uvařte těstoviny dle pokynů na obalu, poté je okuste a slijte vodu.
  5. Nakonec smíchejte uvařenou rýži, laločnou čočku, římský hrášek, omáčku z pánve a těstoviny v jednom hrnci.
  6. Servírujte horké a pokud máte rádi pikantní jídla, můžete pokrm posypat chilli papričkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *