18. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento horský egyptský recept na Kushari, oblíbené vegetariánské jídlo z Egypta. Smíchejte rýži, cizrnu, špagety a rajčatovou omáčku pro bohatou a lahodnou chuť. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Sledujte náš krok za krokem a vychutnejte si autentický egyptský zážitek přímo v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 1 šálek hnědé rýže
- 1 šálek černého laločného čočky
- 1 šálek římského hrášku
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky kmínu
- 2 lžičky mleté skoré papriky
- sůl a pepř dle chuti
- 400 g konzervovaných rajčat
- 200 g těstovin (nejlépe penne)
Postup
- Nejprve si připravte rýži, laločnou čočku a římský hrášek podle pokynů na obalu.
- Na pánvi si rozpalte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a jemně nasekaný česnek, dokud nejsou cibule sklovitá.
- Poté přidejte kmín, mletou skořici, sůl, pepř a konzervovaná rajčata. Vařte asi 10 minut.
- V dalším hrnci uvařte těstoviny dle pokynů na obalu, poté je okuste a slijte vodu.
- Nakonec smíchejte uvařenou rýži, laločnou čočku, římský hrášek, omáčku z pánve a těstoviny v jednom hrnci.
- Servírujte horké a pokud máte rádi pikantní jídla, můžete pokrm posypat chilli papričkami.