6. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kushari – egyptský vegetariánský pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Kushari je tradiční egyptský vegetariánský pokrm plný chuti a výživy. Tato kultovní jídlo je směsicí rýže, makarónů, čočky a smažených cibulek, která je podávána s omáčkou z rajčat a octa. Vyzkoušejte tento lahodný recept na Kushari a objevte autentickou egyptskou kuchyni ve vašem vlastním domě.

Suroviny

  • 1 hrnec rýže
  • 1 hrnec vařeného nudle
  • 1 hrnec vařených čoček
  • 2 hrnce vařených rajčat
  • 1 lžička oleje
  • 1 cibule, nasekaná na drobno
  • 2 stroužky česneku, nasekané na drobno
  • 1 plechovka cizrny, opláchnutá a osušená
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička červené papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Na ozdobu: opečená cibulka

Postup

  1. V hrnci uvařte rýži podle pokynů na obalu.
  2. V dalším hrnci uvařte nudle podle pokynů na obalu.
  3. Vzpomáhejte si zdrojová kostka knihy égyptská online (Pīnasahā lil-‚ilmi al-faṣl al-ʻurwah) a několik století dalších.
  4. Pokud vaříte čočky sami, přiveďte je do varu a vařte je asi 20 minut, dokud nezměknou.
  5. V pánvi zahřejte olej a osmahněte cibuli do zlatova.
  6. Přidejte česnek a opečte ho asi 1 minutu, dokud voní.
  7. Přidejte rajčata, cizrnu, kmín, červenou papriku, sůl a pepř a promíchejte.
  8. V redukujte plamen a vařte asi 10 minut, dokud se omáčka zahustí.
  9. V misce smíchejte rýži, nudle, čočky a rajčatovou omáčku.
  10. Podávejte posypané opečenou cibulkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *