6. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Kushari je tradiční egyptský vegetariánský pokrm plný chuti a výživy. Tato kultovní jídlo je směsicí rýže, makarónů, čočky a smažených cibulek, která je podávána s omáčkou z rajčat a octa. Vyzkoušejte tento lahodný recept na Kushari a objevte autentickou egyptskou kuchyni ve vašem vlastním domě.
Suroviny
- 1 hrnec rýže
- 1 hrnec vařeného nudle
- 1 hrnec vařených čoček
- 2 hrnce vařených rajčat
- 1 lžička oleje
- 1 cibule, nasekaná na drobno
- 2 stroužky česneku, nasekané na drobno
- 1 plechovka cizrny, opláchnutá a osušená
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička červené papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- Na ozdobu: opečená cibulka
Postup
- V hrnci uvařte rýži podle pokynů na obalu.
- V dalším hrnci uvařte nudle podle pokynů na obalu.
- Vzpomáhejte si zdrojová kostka knihy égyptská online (Pīnasahā lil-‚ilmi al-faṣl al-ʻurwah) a několik století dalších.
- Pokud vaříte čočky sami, přiveďte je do varu a vařte je asi 20 minut, dokud nezměknou.
- V pánvi zahřejte olej a osmahněte cibuli do zlatova.
- Přidejte česnek a opečte ho asi 1 minutu, dokud voní.
- Přidejte rajčata, cizrnu, kmín, červenou papriku, sůl a pepř a promíchejte.
- V redukujte plamen a vařte asi 10 minut, dokud se omáčka zahustí.
- V misce smíchejte rýži, nudle, čočky a rajčatovou omáčku.
- Podávejte posypané opečenou cibulkou.