1. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kushari – egyptský rýžový salát
zdroj: Recepty 24/7

Kushari, egyptský rýžový salát, je tradiční jídlo plné chutí a vůní Orientu. Tento lahodný recept kombinuje rýži, čočku, cizrnu a těstoviny, zalité pikantní rajčatovou omáčkou. Vyzkoušejte ho doma a okusíte všechny úžasné chutě egyptské kuchyně. Suroviny:

  • 1 šálek suchého hnědého rýže
  • 1 šálek červeného čočkového luštěniny
  • 1 šálek špagetové těstoviny
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžičky kmínu
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička octa
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravte hnědou rýži a čočkovou luštěninu podle pokynů na balení.
  2. V hrnci uvařte špagetovou těstovinu do změknutí, poté ji sceděte a nechte stranou.
  3. Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte kmín a skořici a restujte další 2 minuty.
  5. Poté vmíchejte vařenou rýži, luštěninu a špagety do směsi na pánvi.
  6. Přidejte ocet a promíchejte, dokud se všechny chutě spojí.
  7. Osolte a opepřete podle chuti.
  8. Hotový „Kushari“ můžete podávat jako teplý nebo studený rýžový salát.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *