29. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kushari – egyptský pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Kushari je tradiční egyptský pokrm sestávající z různých druhů obilovin, luštěnin a koření. Tento chuťově bohatý pokrm je oblíbený pro svou vynikající kombinaci chuti a výživy. V našem receptu vám ukážeme, jak jednoduše připravit tento lahodný egyptský pokrm. Najdete zde podrobné postupy a tipy, jak získat ten správný mix chutí. Přidejte se k nám a vytvořte si doma skutečně autentický kushari.

Suroviny

  • 250 g těstovin (rýže, těstoviny nebo bulgur)
  • 50 g hnědé nebo zelené čočky
  • 50 g nudliček z cibule
  • 50 g cizrny
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička olivového oleje
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  1. Uvařte těstoviny (rýži, těstoviny nebo bulgur) a hnědou čočku podle návodu na obalu. Nechte je okapat.
  2. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a osmažte cibulové nudličky dozlatova.
  3. Přidejte cizrnu a pokračujte v pečení, dokud cizrna nezezlátne.
  4. Přidejte rajčata, česnek, kmín a koriandr. Osolte a opepřete podle chuti.
  5. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trochu vody. Nechte vařit přibližně 10 minut.
  6. Přidejte uvařené těstoviny a hnědou čočku do směsi v pánvi. Dobře promíchejte.
  7. Pokrm podávejte teplý nebo studený. Můžete jej servírovat s čerstvě nakrájenými bylinkami nebo sýrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *