20. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kushari egyptský pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Kushari je ikonický egyptský pokrm, který je plný chutí a textur. Tato plná a sýtná směs rýže, makaronů, čočky a cizrny je dokonale vyvážená kořeněným omáčkem z rajčat a octa. Tento recept je nejen jednoduchý a připravitelný během chvilky, ale také zdravý a výživný. Překvapte své chuťové pohárky tímto výjimečným egyptským pokrmem a dopřejte si cestu do orientální kuchyně.

Suroviny

  • 1 hrnek rýže
  • ½ hrnku hnědých špaget
  • ½ hrnku pohanky
  • 1 hrnek červenéch lentilků
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme rýži. Rýži opláchneme ve studené vodě a uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Necháme vychladnout.
  2. Pohanku opláchneme a uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu. Necháme vychladnout.
  3. Hnědé špagety přelámejte na menší kusy a uvařte ve slané vodě, dokud nejsou al dente. Poté je osušte a opečte na pánvi s olivovým olejem až zezlátnou.
  4. Lentilky si opláchneme a uvaříme v osolené vodě do měkka, přibližně 15-20 minut. Necháme okapat.
  5. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm cibuli do zlatova. Přidáme jemně nasekaný česnek, mletý kmín a koriandr. Orestujeme dalších pár minut.
  6. Do cibulové směsi přidáme předvařené lentilky a osolíme, opepříme podle chuti. Vše necháme restovat alespoň 5 minut, aby se chutě propojily.
  7. Hotovou směs podáváme s připravenou rýží, pohankou a opečenými špagetami. Podle chuti můžeme přidat i omáčku z rajčat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *