30. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kushari – egyptské směsi rýže
zdroj: Recepty 24/7

Kushari je tradiční egyptské jídlo skládající se z rýže smíchané s luštěninami a kořeněné omáčkou z cibule a rajčat. Tento chutný a výživný pokrm je snadno připravitelný doma a jistě potěší všechny milovníky exotické kuchyně. Vyzkoušejte recept na Kushari a přesvědčte se sami o jeho jedinečné chuťové kombinaci!

Suroviny

  • 1 šálek suché hnědé rýže
  • 1 šálek zeleného čočkového hrachu
  • 1 šálek drobných fazolí
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny a omyjte je pod tekoucí vodou.
  2. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a uvařte rýži, čočku a fazole podle pokynů na obalu.
  3. V pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli se stroužky česneku, dokud nezezlá.
  4. Přidejte mletý kmín, mletou papriku, sůl a pepř. Promíchejte a nechte chvíli restovat na mírném ohni.
  5. Hotovou rýži, čočku a fazole přendejte do pánve s cibulí a kmínem. Dobře promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
  6. Podávejte teplé a můžete posypat servírované jídlo nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *