20. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Kushari je tradiční egyptské národní jídlo, které spojuje různé chutě a textury do jednoho chutného pokrmu. Tato lahodná směs rýže, čočky, těstovin a cizrny je ochucena exotickými kořeněnými omáčkami a posypaná cibulí. Naučte se, jak připravit toto lahodné egyptské jídlo doma a ochutnejte autentickou chuť Orientu. Suroviny:
- 1 hrnek suchého hnědého nebo zeleného ječmene
- 1 hrnek suchých červených fazolí
- 1 hrnek suchého hnědého rýže
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička soli
- Na servírování: olej, ocet, cibule (nasekaná na jemné proužky)
Postup:
- Ječmen, fazole a rýži uvařte každou zvlášť podle pokynů na balení, nechte vychladnout.
- Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte kmín, kurkumu, papriku a sůl, promíchejte.
- Smíchejte uvařený ječmen, fazole a rýži a zalijte směsí s cibulí a kořením.
- Dobře promíchejte a nechte chvíli prohřát.
- Servírujte s trochou oleje, octem a nasekanou cibulí.