1. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční egyptské jídlo Kushari, které spojuje lahodné kombinace rýže, těstovin a chuťově bohaté omáčky. Tento pokrm je oblíbený pro svou jednoduchost a výživnost. Podívejte se na náš recept a dopřejte si kulinářský zážitek přímo z Egypta!
Suroviny
- 1 šálek bílé rýže
- 1 šálek zelených fazolí
- 1 šálek širokých těstovin (např. linguine)
- 1 plechovka cizrny
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička skořice
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
- Sůl, ocet a fazolový vývar na dochucení
Postup
- Na začátek uvařte rýži a těstoviny vařte samostatně dle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou a nechte odstát.
- Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli a česnek do zlatova.
- Přidejte cizrnu s fazolemi, kmín, skořici, sůl a pepř. Promíchejte a nechte chvilku provařit.
- Přidejte vařenou rýži do směsi a promíchejte. Poté přidejte těstoviny a znovu promíchejte.
- Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu fazolového vývaru a dochuťte solí a octem podle chuti.
- Na závěr smažte směs Kushari na pánvi s několika kapkami oleje, dokud není vše zahřáté. Podávejte teplé.