6. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kushari
zdroj: Recepty 24/7

Kushari je tradiční egyptské jídlo, které si získalo srdce mnoha gurmánů světa. Tento překvapivě jednoduchý recept kombinuje různé druhy vařeného těstovin, rýže, fazole a cibule, vytvářející harmonickou chuťovou symfonii. Tento chutný a vydatný pokrm je dokonalým spojením sacharidů, bílkovin a vlákniny, které tělu dodají energii na celý den. Pokud hledáte něco nového a neodolatelného, Kushari je určitě volbou, kterou stojí za to vyzkoušet. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si toto lahodné jídlo přímo u vás doma!

Suroviny:

  • 1 šálek vařené rýže
  • 1 šálek vařených cizrny
  • 1 šálek vařeného hnědého nebo zeleného kmínu
  • 1/2 šálku vařeného těstovinového základu (např. různobarevné špagety)
  • 1/2 šálku rajčatové omáčky
  • 1/4 šálku cibule (nakrájené na drobné kousky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžičky oleje
  • 1 lžička octa
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/4 lžičky mletého červeného pepru
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • čerstvá petrželka na ozdobu (nasekaná)

Postup:

  1. Ve velké pánvi nebo hrnci zahřejte olej na střední teplotu.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Smažte, dokud nezačnou hnědnout.
  3. Přidejte rajčatovou omáčku, ocet, mletý kmín, mletý koriandr, mletý červený pepř, sůl a pepř. Vařte omáčku na střední teplotu po dobu 10 minut, občas promíchejte.
  4. V menší misce smíchejte vařenou rýži, cizrnu, kmín a vařené těstoviny.
  5. Do směsi přidejte připravenou rajčatovou omáčku a důkladně promíchejte.
  6. Podávejte kushari teplou a ozdobte čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *