16. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte recept na vynikající kůrma z kuřecího masa, jste na správném místě! Tento recept vám přinese lahodnou, plnou a aromatickou kůrmu, která oslní vaše chuťové buňky. S nasycenou směsí kuřecího masa, zeleniny a koření, tato kůrma je vynikajícím pokrmem pro celou rodinu. Snadný a rychlý proces přípravy zajišťuje, že budete mít jídlo na talíři během chvilky. Nezapomeňte si připravit porci pro sebe, protože vaši blízcí si tuto kůrmu budou chtít užít celou!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehna)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g rajčatového protlaku
- 1 lžička majoránky
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmažíme cibuli a česnek dozlatova.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme ho z každé strany, dokud nebude zlatě hnědé.
- Do pánve přidáme rajčatový protlak, majoránku, sůl a pepř.
- Vše důkladně promícháme a dustoj plamen na minimum.
- Kůrmu necháme dusit pod pokličkou po dobu cca 15 minut, nebo dokud se maso důkladně propeče a zjemní.
- Hotovou kůrmu můžeme podávat s vařeným rýží nebo knedlíky.