16. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kůrma z kuřecího masa
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte recept na vynikající kůrma z kuřecího masa, jste na správném místě! Tento recept vám přinese lahodnou, plnou a aromatickou kůrmu, která oslní vaše chuťové buňky. S nasycenou směsí kuřecího masa, zeleniny a koření, tato kůrma je vynikajícím pokrmem pro celou rodinu. Snadný a rychlý proces přípravy zajišťuje, že budete mít jídlo na talíři během chvilky. Nezapomeňte si připravit porci pro sebe, protože vaši blízcí si tuto kůrmu budou chtít užít celou!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehna)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 1 lžička majoránky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
  3. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmažíme cibuli a česnek dozlatova.
  4. Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme ho z každé strany, dokud nebude zlatě hnědé.
  5. Do pánve přidáme rajčatový protlak, majoránku, sůl a pepř.
  6. Vše důkladně promícháme a dustoj plamen na minimum.
  7. Kůrmu necháme dusit pod pokličkou po dobu cca 15 minut, nebo dokud se maso důkladně propeče a zjemní.
  8. Hotovou kůrmu můžeme podávat s vařeným rýží nebo knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *