18. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodnou kuřecí kormu s čerstvou zeleninou a fazolemi. Tento tradiční indický pokrm je plný exotických koření a chutí, které jistě okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a spojte si chuť východní kuchyně přímo ve vaší kuchyni.
Suroviny:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 pálivá paprička
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce kari koření
- 400 g fazolí
- 400 ml kokosové mléko
- 200 g zeleniny (např. cuketa, paprika, mrkev)
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli, česnek a nakrájenou pálivou papričku.
- Přidáme kari koření a krátce prohřejeme.
- Přidáme nakrájenou zeleninu a restujeme do měkkého stavu.
- Přidáme fazole a kokosové mléko a necháme provařit cca 10 minut.
- Přidáme sůl a pepř podle chuti a můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem.