10. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kurma masala vegetarián
zdroj: Recepty 24/7

Kurma masala – lahodný vegetariánský recept plný bohatého kořenění a aromatických bylin. Tento tradiční indický jídlo je připraven s množstvím zeleniny a směsí exotických koření, která dodává jídlu jedinečnou chuť a vůni. Připravte si tento vegetariánský kurma masala a užijte si autentický indický zážitek doma. Snažíte se přidat do svého jídelníčku více rostlinné stravy? Tento recept je pro vás!

Suroviny

  • 2 středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 mrkev
  • 100 g hrášku
  • 200 g vařených brambor
  • 400 g rajčat z konzervy
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce korma curry pasty
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej pro smažení
  • čerstvý koriandr na ozdobu (volitelně)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje.
  2. Na drobno nakrájenou cibuli a česnek smažte dozlatova.
  3. Přidejte korma curry pastu a nechte ji chvíli na pánvi osmahnout.
  4. Přidejte nakrájenou papriku a mrkev a smažte je pár minut, dokud se nezměknou.
  5. Přidejte rajčata z konzervy a vařené brambory. Promíchejte.
  6. Přidejte mletou kurkumu, koriandr, kmín, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  7. Nalijte kokosové mléko a přiveďte k varu. Povařte 10-15 minut, dokud se omáčka zahustí.
  8. Přidejte hrášek a nechejte vařit dalších 5 minut.
  9. Hotovou kurma masalu podávejte s čerstvým koriandrem a rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *