13. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kurma kari s kuřecím masem je lahodný indický recept plný aromatických koření a chutných ingrediencí. Tato horská jídlo nabízí bohatou kombinaci kuřecího masa, kari koření a smetany, což vytváří jedinečnou chuťovou explozi. Připravte si tento tradiční recept a vaše chuťové pohárky budou nadšením pro tento exotický pokrm.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (např. prsa)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého červeného pepře
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- čerstvá koriandr na ozdobu (nepovinné)
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
- Rajčata, papriku a čerstvý koriandr nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a sypká kari koření. Smažte, dokud maso nezměkne a nezbělá.
- Přidejte nakrájená rajčata, papriku, kurkumu, mletý koriandr, kmín, červený pepř, sůl a pepř. Důkladně promíchejte.
- Smažte asi 5 minut, než se zelenina okraje trochu změkne.
- Přidejte kokosové mléko a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechte vařit asi 20 minut, dokud se omáčka nezahustí a maso je měkké.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
- Pokud máte rádi silnější chuť, můžete přidat ještě další kari koření nebo červený pepř.
- Servírujte s rýží nebo indickým chlebem naan. Ozdobte čerstvým koriandrem.