20. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kurkuma kuřecí kari
zdroj: Recepty 24/7

Kurkuma kuřecí kari je lahodné indické jídlo plné bohatých chutí a zdravotních výhod. Tento recept kombinuje kousky kuřecího masa s exotickými kořenícími směsmi, včetně kurkumy, která má silné protizánětlivé vlastnosti. Naše jednoduchá a rychlá příprava vám umožní vychutnat si toto aromatické kari během všedního dne. Užijte si ho samostatně nebo s plnou miskou dušené rýže pro dokonalý zážitek.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (na kosti)
  • 2 lžíce kurkumy
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí maso na kosti nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezačnou zlatě hnědnout.
  4. Přidejte kuřecí maso a ale nahnědění opečte z obou stran.
  5. Přidejte kurkumu, kari koření, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  6. Přidejte kokosové mléko, na plátky nakrájenou papriku, oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev a mletý zázvor. Promíchejte.
  7. Přikryjte pokličkou a vařte na středním ohni asi 30-40 minut, nebo dokud je maso dokonale měkké.
  8. Před podáváním můžete dochutit solí a pepřem podle chuti.
  9. Servírujte s vařenou rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *