11. 8. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí vývar s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na domácí kuřecí vývar s bylinkami. Kombinace čerstvých bylinek jako je petržel, tymián a bobkový list dodávají tomuto tradičnímu pokrmu bohatou chuť a aromatickou vůni. Podávejte ho samotný nebo jako základ pro další pokrmy. S tímto receptem si jistě pochutnáte!

Suroviny

  • 1 kg kuřecího masa (řízek, stehno nebo prsa)
  • 2 l vody
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • petrželová nať
  • pažitka
  • celer
  • kmín
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Nastrouhejte cibuli a nakrájejte mrkev na kolečka.
  2. Do hrnce dejte kosti, maso, nakrájenou cibuli, mrkev, petrželovou nať, pažitku a celer.
  3. Přidejte kmín, sůl a pepř podle chuti.
  4. Zalijte vše 2 litry vody.
  5. Nechte vývar vařit asi 2 hodiny na mírném ohni.
  6. Hotový vývar sceďte a podávejte s chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *