11. 8. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na domácí kuřecí vývar s bylinkami. Kombinace čerstvých bylinek jako je petržel, tymián a bobkový list dodávají tomuto tradičnímu pokrmu bohatou chuť a aromatickou vůni. Podávejte ho samotný nebo jako základ pro další pokrmy. S tímto receptem si jistě pochutnáte!
Suroviny
- 1 kg kuřecího masa (řízek, stehno nebo prsa)
- 2 l vody
- 1 cibule
- 2 mrkve
- petrželová nať
- pažitka
- celer
- kmín
- sůl
- pepř
Postup
- Nastrouhejte cibuli a nakrájejte mrkev na kolečka.
- Do hrnce dejte kosti, maso, nakrájenou cibuli, mrkev, petrželovou nať, pažitku a celer.
- Přidejte kmín, sůl a pepř podle chuti.
- Zalijte vše 2 litry vody.
- Nechte vývar vařit asi 2 hodiny na mírném ohni.
- Hotový vývar sceďte a podávejte s chlebem.