14. 10. 2023
Autor: Roman Žák
Kuřecí vínová omáčka s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte delikátní recept na kuřecí vínovou omáčku s houbami, která vám rozšíří zábavu v kuchyni. Tento chutný a jednoduchý pokrm se připravuje z kousků kuřecího masa, smetany, červeného vína a křehkých hub. Dopřejte si lahodnou kombinaci zářivých chutí a uchvate své chuťové pohárky. Ochutnejte svěží pokrm plný aromatické omáčky a lahodných máčených kousků masa. S tímto receptem neuděláte chybu.

Suroviny

  • 4 kousky kuřecích prsou
  • 200 g hub (např. žampionů)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml bílého vína
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • sůl, pepř, čerstvý tymián (dle chuti)

Postup

  1. Na rozpálené pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisované česnekové stroužky. Orestujeme, dokud cibule nezjemní.
  2. Přidáme na nudličky nakrájené kuřecí prsa a opékáme dozlatova z obou stran. Osolíme, opepříme a přidáme tymián.
  3. V jiné pánvi na másle osmahneme na plátky nakrájené houby. Přidáme je k masu na pánvi a vše promícháme.
  4. Po chvíli přidáme do pánve víno, necháme chvíli vařit a poté přidáme smetanu.
  5. Přivedeme omáčku k varu, promícháme a necháme vařit asi 10 minut, dokud se nezhoustne.
  6. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit máslem smíchaným s hladkou moukou. Směs přidáváme postupně a za stálého míchání, dokud nezískáme požadovanou konzistenci omáčky.
  7. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ji naředit trochou vody nebo vývaru.
  8. Před podáváním ještě omáčku ochutnáme a dochutíme podle potřeby solí, pepřem nebo tymiánem.
  9. Servírujeme s rýží, bramborovou kaší nebo domácími těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *