7. 11. 2024
Autor: Martin Roubec
Kuřecí vindaloo s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo autentického indického jídla s naším receptem na kuřecí vindaloo s rýží. Tento pikantní a plně chutný pokrm je ideální volbou pro milovníky ostrých jídel. V našem podrobném průvodci najdete jednoduché kroky, jak si připravit kuřecí vindaloo s dokonalou směsí koření, které vás zavede přímo do srdce Indie. Servírujte s aromatickou basmati rýží pro dokončení exotického gastronomického zážitku. Nechte se inspirovat naší recepturou, objevte tipy na přípravu a doporučení k ingrediencím, které zaručí vynikající výsledky při každém vaření.

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 4 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce vindaloo pasty
  • 400 g konzervovaných rajčat, pokrájených
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce vinného octa
  • 150 ml vody
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • Sůl podle chuti
  • Na podávání: vařená rýže
  • Na ozdobu: čerstvý koriandr

Postup

  • V hluboké pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
  • Přidejte česnek a zázvor, smažte asi 1 minutu, dokud nezačnou vonět.
  • Přidejte kuřecí kousky a smažte, dokud nebudou ze všech stran opečené.
  • Přimíchejte vindaloo pastu a dobře promíchejte, aby se kuře obalilo kořením.
  • Přidejte rajčata, cukr, ocet a vodu. Promíchejte a přiveďte k varu.
  • Snížte teplotu, přidejte papriku, osolte a duste pod pokličkou na mírném ohni 20-30 minut, dokud kuře není měkké a omáčka se nezredukuje.
  • Podávejte s vařenou rýží a posypte čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *