22. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí tofu s kokosovým mlékem je jednoduchý a chutný veganský recept. Kousky křehkého tofu jsou smaženy na oleji spolu se zeleninou a dochuceny omáčkou z kokosového mléka. Tento recept nabízí zdravou alternativu k masovému pokrmu s bohatou kokosovou chutí. Vyzkoušejte toto originální jídlo a potěšte své chuťové pohárky!
Kuřecí tofu s kokosovým mlékem
Suroviny:
- 400 g tofu, nakrájené na kostky
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 2 lžíce oleje
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky (alternativně může být sójová omáčka)
- 2 lžičky kari koření
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nakrájené tofu dozlatova. Poté jej vyjměte z pánve a nechte stranou.
- Ve stejné pánvi na oleji osmahněte cibuli, česnek a červenou papriku, dokud nezměknou.
- Přidejte kari koření, kurkumu a zázvor. Dobře promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko, sójovou omáčku a rybí omáčku. Přiveďte k varu a vařte přibližně 5 minut, aby se ingredience propojily a omáčka zhoustla.
- Přidejte osmažené tofu a vařte dalších 3-5 minut, dokud se omáčka dobře propojí s toufu.
- Ochutnejte omáčku a případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte s rýží nebo nudlemi.